Trnava sa vyrovnala s Niangom, zostup nehrozí

28.11.2012 Trnava

Trnava 28. novembra (TASR) - Vedenie corgoňligového futbalového klubu FC Spartak Trnava uhradilo všetky dlhy, ktoré si nárokoval jeho bývalý hráč Babacar Niang a podľa informácií portálu trnavskyhlas.sk už "bílím andelom" nehrozí preradenie do druhej ligy. Spartak však stále môže prísť o tri body v tabuľke Corgoň ligy.

Na základe rozhodnutia Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA dlhoval Spartak Niangovi sumu 28.500 eur. "V utorok sme zaplatili jednak poplatky FIFA za prerokovanie celej veci a potom aj požadovanú sumu na účet hráčovho agenta," potvrdil pre denník Šport generálny manažér Trnavy Jozef Valovič.

Slovenský futbalový zväz od disciplinárnej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) dostal 21. novembra fax, ktorého obsahom bola žiadosť o okamžitý výkon rozhodnutia DK FIFA z 9. marca o odpočítaní troch bodov A-tímu klubu FC Spartak Trnava v tomto súťažnom ročníku. Trnavčania a ani SFZ nedostali výrok Športového arbitrážneho súdu (CAS), na ktorý sa Spartak odvolal v prípade Nianga, nemohli urýchlene konať a považovali prípad stále za dočasne zmrazený.

CAS mal rozhodnúť už 6. septembra, výrok však sa na Slovensko nedostal. SFZ už preto poslal na FIFA žiadosť o prehodnotenie rozhodnutia o odpočítaní troch bodov. "My sme nemohli celé mesiace konať, pretože vec bola podľa našich posledných relevantných informácií na FIFA zmrazená. Stalo sa to po našom odvolaní na CAS, od tých čias bol prvým komunikačným krokom až fax informujúci SFZ o tom, že nám má zobrať tri body. Ničím sme sa však neprevinili," trvá podľa Športu na stanovisku Valovič.

Kriška končí ako asistent v Trnave, bude šéfom NTC v Senci

Pre Branislava Krišku bude sobotňajší zápas 19. kola futbalovej Corgoň ligy 2012/2013 v Zlatých Moravciach posledným v pozícii asistenta trénera Spartaka Trnava. Podľa informácie Trnavského hlasu totiž nastupuje od 3. decembra do funkcie šéfa Národného tréningového centra v Senci.

"Na starosti budem mať celkové riadenie centra, koordináciu jednotlivých zápasov a tréningových časov. Teším sa na túto prácu," potvrdil Kriška informácie portálu trnavskyhlas.sk. "Na Spartak budem spomínať iba v najlepšom. Zažil som tu krásne chvíle. Vďaka patrí vedeniu klubu a generálnemu manažérovi Jozefovi Valovičovi, že mi umožnili v klube pracovať. Do futbalovej Trnavy sa nepodarí dostať hocikomu. Myslím si, že svoju úlohu som splnil, za odvedenou robotou si stojím," uviedol.

Nový šéf NTC však možno onedlho bude opäť úzko komunikovať s trnavským prostredím. V Trnave sa totiž zrejme už túto zimu začne výstavba nového štadióna. Spartak teda hľadá dočasné útočisko pre domáce súťažné stretnutia. V hre sú Piešťany a práve Senec. "Zdravý rozum hovorí, že pre Spartak by bol Senec najvýhodnejšou lokalitou. Samozrejme, rozhodnutie stojí na klube," dodal Kriška.
 

Vyberte región